Liesbeth is opgegroeid op het Groningse platteland. Na middelbare school en vervolgstudies werkte ze jarenlang in het bedrijfsleven. Als vrijwilliger monitorde ze de kolonie Zwarte Sterns. Haar liefde en verwondering voor de natuur bleef zich verdiepen. Ze richtte jeugdnatuurclubs, ook begeleidde ze natuurlessen aan schooljeugd. Ze leidde wandel- en vaarexcursies, en ging op stap met jeugd en volwassenen in het Nationaal park bij haar om de hoek. Voor het waterschap gaf ze les op scholen.

Ze genoot buiten op locatie van het voorbereiden van haar natuurlessen. Aandachtig, verwonderde ze zich over de kleine friemelende waterdiertjes. Bijzonder vindt ze dat een eitje, eerst een larve wordt dat vlak onder het wateroppervlak vertoefd, en daarna vlak boven het wateroppervlak uit haar larvevel sluipt, en libelle wordt met een prachtig lang slank lijf, in de meest fantastische kleuren.

Een heerlijke ontmoeting had ze met een vos. Een prachtig, vlammend bruinrood dier. Beiden stonden even stil, keken elkaar aan en liepen rustig verder. Hier werd niet alleen haar liefde voor de natuur, maar ook voor kleur geboren. Een op een paal zittende torenvalk inspireerde haar de vogel kleurrijk vast te leggen op papier. Haar eerste aquarel werd geschilderd. Het werk slokte haar op, er was geen tijd meer voor schilderen.

…maar het schilderen en kunst bleef trekken. Na jaren pakte ze haar kwasten weer op, creëerde haar eigen atelier, en volgde cursus, workshop, en masterclass.

Ze begon haar kunst serieus te nemen. Ze wil verdieping, en volgde modules aan de Kunstacademie. Door het nadenken over kunst, experimenteren en de directe betrokkenheid met haar onderwerp krijgt haar werk die verdieping.

Haar inspiratie haalt ze uit de alledaagse dingen. Ze zegt; het begint allemaal met wat je raakt. Over jezelf, de wereld waarin je leeft, emoties en gevoelens, iets wat er toe doet. Kwetsbaarheid in alle vormen, en water heeft een grote aantrekkingskracht op haar.

Gefascineerd door kleur, vorm, licht, diepte, compositie, contrast schildert ze in heldere kleuren.

Liesbeths motto ‘Geef jezelf de ruimte, je te ontplooien en datgene in jezelf naar boven te halen wat het beste is, zonder jezelf geweld aan te doen’ bevestigt voor haar dat schilderen een zoeken is, ontdekken en vinden, een vallen en weer opstaan, een passie in haar leven.

Liesbeth vindt het heel bijzonder dat haar werk bij mensen aan de muur hangt. Ze zegt “dan maak je een soort van verbinding. Dit is een bijzondere en mooie ervaring”.

Belangstelling voor haar werken?

Neem gerust contact op, Liesbeth staat je graag te woord.