Schilderen is een zoeken, ontdekken en vinden, een vallen en weer opstaan. Ik geef mezelf de ruimte hetgeen in me naar boven komt ten volle toe te laten.

Mijn inspiratie voor mijn werken haal ik uit de alledaagse dingen.  Het begint allemaal met wat me nieuwsgierig maakt en wat me raakt in de wereld waarin ik leef. Iets wat er in mijn beleving toe doet. Kwetsbaarheid, natuur, water, eenvoud heeft een grote aantrekkingskracht op mij.

Het werk wat ik maak zijn landschappen, portretten, mensfiguren, abstracten in plat vlak. Dat doe ik het liefst met acrylverf en grote kwasten op wat grotere doeken, met losse toets. Voor mixed-media werk ik op dik aquarel papier en board. Voor de installaties (3D) gebruik ik bij voorkeur materiaal wat voor handen is.

In mijn werk geef ik weer wat ik ervaar, en voel. Een interpretatie gebonden in de tijd, en cultuur waarvan ik deel uit maak.

Dingen die ik waarneem, me aanspreken bewaar ik in een archief in dozen en digitaal; foto’s, nieuwe- en oude boeken, krantenknipsels, artikelen, een tekst, een mooi woord schrijf ik op.

Mijn werk ontstaat als wat me raakt een idee wordt die langzaam een vaste vorm in mijn hoofd aanneemt. Dan ga ik op onderzoek uit, en verzamel in breedste zin alles wat ik kan vinden. In het hoofd ontstaat voorzichtig het werk wat ik zou willen maken, overdenk in welke vorm ik dit zou willen doen, en maak een selectie uit de verzamelde spullen. Langzaam wordt duidelijk welke materialen, formaat, verhouding, kleuren, lijnvorming en compositie  ik voor mijn werk wil gaan gebruiken. Of het een 2- of 3D werk wordt.

Oude mensen die niet meer zelfstandig kunnen wonen, door verwardheid verplicht worden achter gesloten deuren te verblijven. Het raakt me diep als ik deze oude mensen steeds voor de gesloten deur aan het handvat zie morrelen, uren voor de gesloten deur staan omdat ze naar buiten, naar het licht willen.  Dit resulteerde in een serie van drie doeken.

Als autonoom kunstenaar, geef ik uiting aan mijn gevoel der dingen. Het werkt bevrijdend dit te uiten in mijn werk. Fijn is het als u de beschouwer op mijn werk reageert.